Tenis Sanatı - Daha Sağlıklı Tenis Oynamak İçin 1 Yoga Egzersizi

İster uzun zaman tenis oynayan ister tenis oynamaya yeni başlayan bir tenisçi olsun, omuz yada arka kol ağrılarından şikayet eden bir çok tenisçi vardır. Bunun birinci sebebi yanlış tenis teknikleri, ikincisi ise, maç yada antrenman öncesi ısınma ve sonrasında da soğumaya gerekli önem verilmemesidir.
Bunun diğer bir nedeni ise, kortta çok uzun zaman geçirmek yani kendini çok zorlamaktır.
Ayrıca, malzeme seçimi örneğin, sert toplar yada ucuz ve sahte raket seçimi de bu ağrıların hatta sakatlıkların nedeni olabilir.
Nedenleri öğrendiğimize göre peki bu ağrıları önlemek ve gidermek için ne tür bir tedavi yöntemi ve egzersiz yolları izlenmelidir?
Öncelikle, eğer çok fazla ağrılarınız varsa kesinlikle dinlenmenizi öneririm, dinlenerek de geçmiyor ise kesinlikle konuyla ilgili bir doktora danışınız.
Eğer omzunuzdaki rahatsızlık sadece dinlenerek, azalıyor ancak geçmiyorsa, bu konuyla ilgili araştırma yaparken karşılaştığım ve çevremdeki bir çok insana maçlardan sonra mutlaka yapmalarını önerdiğim ve gerçekten iyi sonuçlar aldıklarını işittiğim bir egzersizi sizinle de paylaşmak istiyorum.
Bu rahatsızlığın çözümünü Yoga’da buldum. Yoga, her yönüyle tenis oynamak ve ağrılardan uzak ve çok daha kaliteli bir yaşam sağlayan önemli egzersizlerden oluşmaktadır ve bir çok ünlü tenisçinin de bu egzersizlerden yararlanmakta olduğunu araştırmalarım sırasında öğrendim.
Yoga Egzersizi – Eagle Arms (Garudasana)

Egzersizi yapmadan önce ısınmayı ihmal etmeyiniz ve kendinizi çok fazla zorlamayınız. Çünkü, alışkın olmadığınızdan ilk başlarda zorluk yaşayabilirsiniz ancak çok geçmeden harekete alışacaksınız.
İster yerde bağdaş kurarak isterseniz ayakta bu egzersizi kolayca yapabilirsiniz.
Egzersizin her iki omuz için 5 kez yavaş nefes alış veriş süresi kadar olması yeterlidir.
Dik duruş pozisyonunda sakin nefesinizi alıp verirken kolunuzu resimlerde de göreceğiniz gibi diğer kolunuzun altından geçirerek, başınızla aynı hizada kollarınızı birleştirin.
Not: Eğer çok zorlanıyorsanız, diğer elinizi tutmak yerine ulaşabildiğiniz ve çok zorlanmadığınız bir noktada kollarınızı tutmaya çalışın.

Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle,




60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.









0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics