Tenis Sanatı - Agresif Baseline Oyuncuları Yenmek İçin 4 Tenis Taktiği Nedir

Tenis kortunda gerçek bir şampiyon olmak istiyorsan, her sayıyı maçın ilk sayısıymış gibi düşünmeli ve oynamalısın. Böylece, basit bir hatayla kaybettiğin yada müthiş bir vuruşla kazandığın sayının etkisinde çok fazla kalmazsın. Kısa süreli hafızaya sahip olmak da tenis sporunda büyük avantaj sağlayabilir.

Günümüzde bir çok oyuncu baseline yani dip çizgiden oyun kurmaya ve oynamaya çalışmaktadır.



Güçlü yönlerini genellikle tenis forehandlerini kullanarak sayıyı kontrol altında tutarlar.

Sizin için bulduğum 4 taktikle bu tür oyunculara karşı daha etkili bir tenis oynamaya başlayabilirsiniz.

#1 Tenis Sanatı – Yapmaya Alışkın Olmadığınız Tenis Vuruşlarını Yapmayın


Sert vuran oyuncularla baş etmek için siz de sert ve alışık olmadığınız vuruşlar yaparak onların güçleriyle baş etmeye çalışmak yerine oyunun mental yönüyle vuruşlarınızı oyunda tutacak şekilde çeşitlendirin ve daha da zor durumlarda vuruşlar yapmaya rakibinizi zorlayın.

Tabi ki bu önerileri yapabilmeniz için winnerlar’a aldırmamalısınız. Sayılar arasındaki süreyi de oyununuzun kontrolünü tekrar kazanmaya yoğunlaşmak için kullanmaya da çalışmanız da fayda var.

#2 Tenis Sanatı – Yüksek, Derin Ve Çizgiye Yakın Tenis Vuruşlarını Kullanın


Topspin’i oyununuza katın. Oldukça topspinli vuruşlar yaparak topu çizgilere yakın ve derine vuruşlar yapabilirsiniz. Ve böylece rakibinizin oyun şeklini bozabilirsiniz.

#3 Tenis Sanatı – Tenis Servislerinizi Vücutlarına Doğru Kullanın


Tenis servis'i attıktan sonra rakibinizin returnleriyle çok sert vuruşlarla karşılaşma olasılığınız yüksek olduğundan tenis servislerinizi rakibinizin üzerine gelecek şekilde kullanmanızda fayda var.

Topspin tenis servis atmayı öğrenmeye çalışın.

#4 Tenis Sanatı – Her Top Önemli


Ne kadar fazla topu çevirirseniz o kadar fazla bu tür baseline oyununu tercih eden oyuncuya karşı kazanma şansınız artar. Daha da sert tenis vuruşları yapmalarına ve sizi geçmelerini zorlamaya sebep olun. Ve böylece, çok fazla basit hata yapmalarına neden olacağınızı göreceksiniz.

Sadece 5 dakika içinde tenis kortunda karşılaşabileceğiniz her tür oyuncu ve olaya karşı neler yapabileceğinizi keşfetmek için Buraya Tıklayın!

Tenis Aşkıyla Kalın


















www.tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.



2 yorum:

  1. Söylediğinizi denedim fakat rakibim yüksek spinli derin toplarımda zorlanınca bana sürekli lob atmaya başladı. Topu sürekli yükseltiyor kendisinin forehandi çok güçlü ama spinli toplarımda topu yükseltiyor ve 10 vuruş sürekli yüksek oynuyoruz ve bir hata yaptığımda yada topum kısa düştüğünde winner yapıyor. Bende oyundan mental olarak kopuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur bey öncelikle rakibin topu lob yapması sizin demek ki doğru şeyi yaptığınızı gösteriyor. Peki lob atılan topları nasıl karşılarsınız?

      1. Seçenek, fileye gidin. Ama çok fazla yaklaşmayın. Servis çizgisine doğru hareketlenmeniz yeterli olur.

      2. Seçenek, top daha yükselmeden vuruş yapmayı deneyin. Böylece, rakibinizin toparlanma süresini azaltarak pozisyon almasını engellemiş olursunuz.

      Görüşmek dileğiyle,

      Sil

Real Time Web Analytics