Tenis Sanatı - MENTAL TENİS – Mental Tenis Dayanıklılık Sırları


Mental tenis, dünyaca ünlü tenisçilerin reportuarında önemli bir yer tutar. Mental tenis dayanıklılığını oluşturan sırrı, çetin bir maç sırasında zihni etkileyen etkenleri inceleyerek öğrenebiliriz.

Mental tenis, çoğunlukla iki eşit oyuncu arasındaki temel farkı meydana getirmektedir.


Teknik, tenis vuruşları ve tenis stratejileri oyunun gerekli ve temel bölümünü oluştururken, mental tenis genellikle insan beyninin içinde yaptığı en zor mücadeledir.

Mental Tenis Dayanıklılığını Geliştirme

Bir çok kez kusursuz tenis vuruşlarına sahip bir oyuncunun, mental tenis oyunu noksan olmasından dolayı daha az iyi vuruşlara sahip olan diğer bir oyuncuya kaybettiğine şahit olmuşuzdur.

Sonuç olarak, tenis mental dayanıklılığı geliştirmek, tenis kortunda bir kazanan olmanın önemli bir parçasıdır. Harika bir tenis tekniğine, tenis stratejisine ve üst düzey fitness’a sahip olmak başarılı bir tenis oyuncusu olmak için yapılması gerekenin yarısını oluşturmaktadır. Diğer yarısını ise, bu saydıklarımı baskı altında ne kadar yapabildiğiyle yani mental tenis dayanıklılığıyla ilgilidir.

Profesyonel seviyede Roger Federer, Rafael Nadal ve Maria Sharapova gibi oyuncuların kötü oynadıkları ve geride oldukları bir günde bile işleri yoluna koyarak maçlarını kazanmayı başardıklarını görmüşüzdür.

İşte Size Mental Tenis Dayanıklığınızı Geliştirecek Birkaç Sır

Sır 1- Mental tenis sırlarının ilki, çeşitli vuruş stillerine sahip olmaktır. Her çeşit vuruşu öğrenerek, çeşitli stratejiler geliştirebilmeniz, kendinize olan güvenin bir kat daha artmasını sağlayacaktır.

Sır 2- İkinci önemli sır ise, konsantrasyonu en üst seviyede tutmak ile ilgilidir. Dışarıdan gelen seslerden etkilenmeye yada kendi kendinize sinirlenmeye başladığınız da şu cümleyi tekrarlayın; “Sadece top”. Bir daha ki sefer tenis oynadığınız zaman bunu denemenizi tavsiye ederim. Göreceksiniz tenis oyununuz ne kadar gelişecek.

Sır 3- Bir diğer sır da kendinizle konuşmaktır. Ama olumlu cümleler kullanın. Mesela, vuruş yaptıktan sonra raketi savurmayı yarıda bıraktığınız bir maçta kendinize “Durma! Savurmaya devam et.” diyebilirsiniz.

Sır 4- Şu anda kalmayı unutmayın. Çünkü, önce atışları geri çeviremezsiniz ancak şu anda yapacağınız vuruş’u daha iyi yapabilirsiniz.

Sır 5- Vücut diliniz üzerinde çalışın. Kaybedilen bir sayıdan sonra iki yana sallamak, omuzları düşürmek Negatif bir vücut dili rakibinizi daha iştahlandırıp, üzerinize gelmesine neden olur.

Sır 6- Ritüelliniz olsun. Hepimiz dünya yıldızlarını seyrederken, dikkat etmişizdir. Özellikle de bekleme pozisyonuna geçtiklerinde konsantrasyonlarını üst düzeyde tutacak belli bir ritüele sahiptirler. Örnek vermek gerekirse, telleri düzeltmek gibi.

Ve En Önemlisi Asla Vazgeçme

Neredeyse her tenis maçında yolunda gitmeyen şeyler olabilir. O anlarda kendinize asla vazgeçmemenizi telkin edin. Ve rakibinizin oyun stiline ve stratejisine odaklanın. Örneğin, rakibiniz daha çok baseline'dan  tenis vuruşları yapmaya çalışıyorsa, servis alanının civarına kısa slice toplar atarak rakibinizi güvenlik bölgesinden çıkarmayı deneyin.

Tekrar etmeliyim ki, yukarıda saydığım sırlardan en önemlisi “Asla Vazgeçmemektir.

     Halil Öztürk yazar tenissanati.com


60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.








Tenis Sanatı - Ne Kadar Faydalı Bir Besin? Yulaf Ezmesi



Besin düzeninde karbonhidratı düşük tutmak konusunda ısrarcı olan kişilerdenseniz yulaf sizin için biçilmez kaftan.  Sporcuların beslenmeleri içinde de %100 vücut proteinine dönüşen yumurtanın yanında altın değerinde bir karbonhidrat kaynağı olan yulaf hali hazırda olmalıdır.
Peki;  yulaf ezmesini herkesin sağlıklı yiyeceğinin  başına oturtan şey nedir?
Şüphesiz içeriğinde ki lif kaynakları. Yulaf müthiş bir lif kaynağı ve gerekli her iki lif türünü bünyesinde bulunduran mucize tahıl konumundadır. (yüzde elli beş çözünebilir ve yüzde kırk beş çözünmez lif.)
Ancak yulafta ki beta glukan olarak bilinen çözünebilir lif, yulaf ezmesine taşıdığı yüksek besinsel değeri veren tek maddedir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, kaslarınızı besler, kan şekerini dengeler, kalp sağlığını korur  
Beta glukan aslında uzun bir glikoz molekül dizini olarak bilinen bir tür polisakarittir.
1-Beta glukan kolesterol  seviyesinin düşmesine  yardım eder,
2-Kardiyovasküler rahatsızlık ve inme riskini önemli derecede azaltır.
3-Beta glukanlar vücudun bakteriyel enfeksiyonlara karşı verdiği tepkiyi destekleyip güçlendirerek  bağışıklık sistemini geliştirir.
4-Yulaf ezmesinin glisemik yükü de oldukça düşüktür ki bu ,kan şekeri üzerinde çok ama çok az etkisi var demektir. Tip -2 diyabet hastaları için de beta glukanlar faydalı gibi görünmekte çünkü beta glukanlar kan şekerinin dengelenmesinde çok etkilidir.
5-Yulaf ta sadece bu besine özel bir polifenol  antioksidan olan avenant bramide bulunur. Bu maddenin antiflammatuar etkisinin ve kalp sağlığı için faydalı olduğunu son araştırmalarda görmekteyiz.
6-Aynı zamanda fosfor,potasyum,selenium,manganez ve birkaç milligram  da demir içerir.


Zararı var mı?
Yulaf ezmesinin tüketilmemesi gereken duruma  gelince, yulaf ezmesi tüketimi konusunda dikkatli olması gereken iki grup insan var.

1-Gluten duyarlılığı olanlar. Çölyak hastalığı gluten duyarlılıgına verilebilecek en çarpıcı örnektir, ancak birçok kişi tam manasıyla çölyak hastası olmasa bile gluten'e karşı duyarlılık gösterir. Ne yazık ki arpa , yulaf, çavdar ve  buğday kısacası hepsi [her ne kadar buğday aralarında en suçsuzu olsa da]gluten içeren hububatlardır.

2- Dikkatli olması gereken ikinci grupsa ürik asitle ilintili sorunlar yaşayanlardır, mesela gut veya böbrek hastası olanlar; yulaf pürin içerir ki bu, vücutta ki ürik asid oluşumunda ki etkili  maddedir.


Asla Unutmayın: 
Aldığınız yulaf ezmesinin içine eklenen şekerli ve mısırlı karışımlar farklı bir kombinasyon yaratır. Hazır paketleri alırken sade yulaf ezmesi yazmasına dikkat edin.Yaratılmış bir oyunun bir parçası olmayın. Genelde yapımında tatlandırıcı kullanılır, bu da diyabet hastaları için potansiyel faydasının yok olmasına sebep olur. Yulaf ezmesi ne kadar az işlenirse lif oranı o kadar yüksek, glisemik yükü o kadar düşük dolayısıyla sizin açınızdan faydası da o kadar çok olur. Afiyet olsun….

Tavsiye: 
Yulaf ezmesini süt ile pişirin içine rendelenmiş elma ,tarçın ve dövülmüş ceviz ekleyin muhteşem lezzetli bir karışım oluşuyor .

İsterseniz sabah kahvaltınızda isterseniz ara öğünde tüketebilirsiniz. Bebek ve çocuklarınıza muz ezerek verebilir bu faydalı tahıla alışmasını sağlayabilirsiniz. Bir şey daha;  yulafın pişirilmesi şart değildir. 
Faydaları :
- Tok tutar.
- Vücuda rahatlık verir.
- Sinir zayıflığı, stres ve uykusuzluğa iyi gelir.
- Vücudu, kas ve kemikleri güçlendirir.
- Dişleri korur.
- Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
- İktidarsızlığa iyi gelir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasını sağlayarak, Guatrı önlemeye yardımcı olur.
- Kandaki şeker miktarını ve kolesterolü düşürür.
- Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir ve idrar söktürür. Özellikle çocuklarda görülen hazımsızlığa karşı faydalıdır.
- Adet dönemindeki ağrı ve şikayetleri azaltır.
- Saçları güçlendirir ve parlaklık verir.
- Uyuşturucu ve sigara bağımlılığından kurtulmaya yardımcı olur.

%100 ÜCRETSİZ Rakibini Yenmenin 25 Yolu eKitabını İNDİRMEK

ve 

60 Gün ÜCRETSİZ eKursuma Katılmak İçin Aşağıdaki Boşlukları Doldurman Yeterli... 




*eKursumdan 5000'den Fazla Kişi Yararlanmaktadır.

Tenis Sanatı - Drive ve Swing Vole İncelikleri

Bu kısa kısa makalemde sizlere önemli tenis vuruşlarından biri olan drive yada diğer adıyla swing vole'den bahsetmek istiyorum. 


Drive vole oldukça atağa dönük tenis vuruşlarından bir tanesidir. Bu vuruşa sıkça baş vuran oyuncuların başında dünyaca ünlü tenisçi Maria Sharapova gelmektedir. Hatta bu vuruş onunla özdeşleşmiştir diyebilirim.

Maria Sharapova'nın smaç yerine bu vuruşu yapmayı tercih etmesinin sebebi sadece daha iyi atak yapabiliyor olması değildir. Aynı zamanda omuzunda sorun olmasından dolayı bu vuruşu daha fazla kullanmak durumunda kalmaktadır.

Drive vole, iyi bir oyuncu olmak için gerekli vuruşlardan biridir. Ancak en az üzerinde çalışılan vuruşların da başında gelmektedir.

Neden Drive Vole Vurmayı Denemelisiniz?

Öncelikle, yüksek gelen toplarla nasıl baş edeceğinizi bu vuruş üzerinde ustalaşarak geliştirebilirsiniz.

Diğer yandan da top hissiyatınızı arttıran bu vuruş ile topa hangi hızda ve ne kadar güç uygulamanız gerektiğini öğrenirsiniz.


Vuruşu yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar:

1. Oldukça kısa bir swing (salınım) yapın.

2. Topları daha yanınıza almaya çalışın.

3. Yukarıdan aşağıya (omuz hizasından bel hizasına doğru) vuruşu tamamlama hareketi.

Aşağıdaki videoda bu vuruşun nasıl yapıldığını ve ne tür bir egzersizle bu vuruşunuzu geliştireceğinizi öğrenebilirsiniz.




Görüşmek üzere,

Halil Öztürk, Yazar Tenis Sanatı.Com

60 Gün ÜCRETSİZ eKursuma Katılmak Aşağıdaki Boşlukları Doldurman Yeterli... eKursumdan 5000'den Fazla Kişi Yararlanmaktadır.





Tenis Sanatı - Tenis Ayak Hareketleri


Yavaş ve tembel ayak hareketleri tenis maçlarını kazanmanıza izin vermezken, uygun ve patlayıcı tenis ayak hareketleri iyi bir oyun çıkarmanızı sağlar. 

Düzgün tenis ayak hareketleri kortta daha fazla alanı kaplamanıza, ve bir sonraki topa hazırlanmanıza yardımcı olabilir.

Etkili tenis ayak hareketleri için methodlar ve teknikler nelerdir?


Bir çok oyuncu zayıf bir backhand yada vole vuruşuna sahip olsa da tenis kortunda oldukça iyi performans sergilerler, ancak tenis ayak hareketlerinin eksikliği daha yüksek seviyelerde tenis oynamayı neredeyse imkansız kılar. Hızlı olmasanız bile, doğru tenis ayak hareketleriyle sadece zor vuruşlara yetişmeyi bırakın, uygun pozisyonu alıp mümkün olan en iyi vuruşu yapmanıza sağlar.

Temel Tenis Ayak Hareketleri

Temel ayak hareketlerinin başında split step yani ayakları ayırma gelir. Bu hareketi en basit şekliyle şöyle tarif edebiliriz: Rakip top’a vurmadan biraz önce hafif sıçrayarak ayakları açarak  parmak uçlarında yapacağınız vuruşa çabucak hazırlanmaktır.

Split step hareketini yaparken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise, sıçradıktan sonra ayakları omuz genişliğinde açmaya özen göstermektir.

Bütün ayak hareketlerinde unutulmaması gereken diğer bir önemli nokta ise, daha ayaklarınızın uç kısımlarında hareket etmektir.

Tenis’te Etkili Hareket Etmek


Etkili tenis ayak hareketleri, hızlı ve uzun adımları değil, daha çok kısa ve çabuk kısa adımları içerir. Kısa adımlar atarak, topun geliş yönüne göre kendinizi ayarlayarak, pozisyon almanızı kolaylaştırırken düzgün ve dengeli vuruşlar yapmanızı sağlar.


Tenis Ayak Hareketlerini Geliştirmek

Koşmak vücudun dayanıklılığını artırırken, sprint koşuları hız için geçerlidir. Tenis antrenmanları sırasında farklı yönlere sprint koşuları yapmaya çalışın. 15 saniye oyunca sprint yaparken, 15 saniye dinlenin ve bu çalışmayı en az 5 defa tekrarlayın. Tenis maçları düşünüldüğünde bu çalışmanın ne kadar gerekli olduğu açıktır.

Tenis ayak hareketlerini geliştirmenin en iyi yollarından biri kortta öylesine vuruşlar yaparken, parmak uçlarında devamlı hareket etmeye çalışmaktır. Böylece zamanla maç esnasında ayak hareketlerini kendiliğinden yapmaya başlayacaksınız.



Profesyonel Tenis Oyuncularının Ayak Hareketleri


Son olarak, profesyonel oyuncuların vuruşlar sırasında, öncesinde ve sonrasında yaptıkları ayak hareketlerini izleyin. Siz de dikkat edeceksiniz ki profesyonel oyuncular hiçbir zaman topuklarına basarak, rakiplerinin servislerini ve vuruşlarını beklememektedirler.

Doğru ayak hareketleri, ayaklarınnızın uç bölümüne doğru sıçrayarak, tahmin gücünüzü destekler ve böylece rakip top’a vurduğu anda hemen hareket ederek top’a daha erken ulaşırsınız. Profesyonel tenis oyuncuları bir vuruş yaptıktan sonra hareket etmeye devam ederler.

Görüşmek üzere,


Halil Öztürk yazar tenissanati.com

www.tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.




Tenis Sanatı - Tenis Sporu İçin En İyi Isınma Yöntemi Sizce Nedir?


Atp ve Wta oyuncularının bir çoğunu gerek maçlara ısınırken, gerekse de egzersizlerinin bir parçası olarak ip atladıklarını görmüşsünüzdür.


İp atlamak hızlı kalori yakıcısı bir kardiyo egzersiz olması, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştırmasının yanında ve düşük seviyeli plyometric bir egzersiz olarak kasların kuvvetlenmesini sağlayan eğlenceli bir egzersiz türüdür. 

İp atlamanın tenis sporuyla uğraşanlar için en önemli birkaç faydası parmak uçlarında hareket etmeyi sağlaması ve el ayak koordinasyonunu arttırarak, beyninizin iki yarısını da eş zamanlı çalıştırmasıdır.

İp Atlamanın Diğer Faydaları
Serena Williams (Avustralya Açık)
www.tenissanati.com

Bu kardiyo egzersizi ile saatte 600 ila 1200 kalori yakabilmek mümkündür.
·  İp atlamak komple bir vücut çalışmasıdır.
· Hızınızı ve eforunuzu çok rahat ayarlayabileceğiniz bir egzersizdir.
· İyi bir ısınma egzersizidir.
·Kaslarınızın beyin ile iletişimini hızlandırarak verdiğiniz tepki süresini kısaltabilir.
· İp atlayarak bacakları sıkılaştırıp, kalçanızı dikleştirebilirsiniz.
· Selülit ile baş etmenin uygun yollarından birisidir.
·  Lenf sistemini çok iyi çalıştırır.
·  Zihninizi dinginleştirmek için birebirdir. Stres attırır.
· Varisleri ve örümcek ağı damarları giderebilir.

Unutulmamalıdır ki ip atlamak özellikle alt gövdedeki eklemlere yük bindireceği için sert zemin yerine daha yumuşak olan çim yada kum alanlar tercih edilmelidir.

İp atlarken bir programınız olmalı öyle aniden çok hızlı atlamayı denemeyin, zamanla ve tahmininizden hızlı bir şekilde atlayış hızınız gelişecektir.

Tenis Sporu İçin 
Basit Bir İp Atlama Programı

Caroline Wozniacki
www.tenissanati.com
Çift bacakla ısınma (3 dakika)
Bacaklarınızı bir arada tutarak ip atlayın. Yorulursanız yürüyün. Bir yerinizi incitmemek için dirseklerinizi belinize yakın tutun ve ipi bileklerinizi kullanarak çevirin.






Alçak Sıçrama  (2 dakika)

Vücudunuzu alçaltarak ip atlayın. Omurganızı ve kalçalarınızı sabit bir şekilde tutmak için karın kaslarınızı sıkın.

Sıçrama  (1 dakika)

İpi yavaşça çevirirken, tek bacağınız önde diğeri arkada olacak şekilde hamle yapın. İp başınızın üzerindeyken, zıplayarak bacak pozisyonunuzu değiştirin. Ritmi tutturmak için yüksek sesle müzik dinleyebilirsiniz.


Çift bacakla soğuma (2 dakika)

2 dakika boyunca normal şekilde ip atlayın ve daha sonra yürüyün. Hareket sona erdiğinde bacaklarınızla esnetme hareketleri yapın.

İlgili Yazı: Tenis Ayak Hareketleri

Tek diz kaldırma (2 dakika)

İpi başınızın üzerinden geçirdikten sonra, ipin üzerinden atlamadan önce sağ dizinizi 90 derecelik açıyla bükerek kaldırın. Bacak değiştirerek hareketi tekrarlayın. Yumuşak bir şekilde yere basmak için, hareketi alçalarak yapmaya çalışın. Umarım tenis sporu için yapmış olduğum çalışmaları beğeniyorsunuzdur. 

Görüşmek üzere,

     Halil Öztürk yazar tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.






Tenis Sanatı - Dayanıklılığınızı 4 Dakika'da Arttırın

Her sabah kalktığınızda sadece 4 dakikanızı bu video'daki hareketlere ayırarak, tenis sporunda ihtiyacınız olan dayanıklığa ve bunun yanı sıra fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.



Görüşmek üzere,

Halil Öztürk, Tenis Sanatı E-Kitabının Yazarı


Facebook       Twitter      Pinterest 

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.





Tenis Sanatı - Forehand Vuruşları: Etkili Boşta Kalan El Alıştırması


Bu yazımda tenis forehand vuruşları sırasında, boşta kalan elinizden nasıl en üst düzeyde yararlanacağınızla ilgili çok etkili bulduğum bir alıştırmayı siz blog okurlarımla ve tenis aşıklarıyla paylaşmak istiyorum.

Çok sık olarak karşılaşılan yanlışlardan biri, boşta kalan eli raketi bıraktık sonra aşağı indirmektir. Bu hatalı hareket sonucu forehand vuruşlarınızda yeterince güç ve tutarlılık elde edemezsiniz. Aşağıdaki alıştırma her yaştan ve her seviyeden tenisçi için boşta kalan eli nasıl daha verimli kullanacağını öğreterek, daha güçlü, tutarlı ve etkili forehand vuruşları elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Alıştırmayı yaparken ihtiyacınız olan 1 yada 2 kg’lık ağırlığı, dumbbell’ınız yoksa, küçük su şişesi yada avucunuza sığacak büyüklükte bir taş parçasını kullanarak elde edebilirsiniz.

Vuruşu yaptıktan sonra hemen toparlanıp, dip çizginin ortasına doğru hızla hareket etmeyi unutmayın.






İyi Çalışmalar.

Halil Öztürk, Tenis Sanatı E-Kitabının Yazarı


Ücretsiz E-posta Abonesi Ol Ve 29TL. Değerinde Ücretsiz Online Eğitim Serisi Ve Tenis Hakkında En Güncel Bilgiler Anında Ve Ücretsiz Olarak E-posta'na Gelsin!




Facebook       Twitter      Pinterest 

Tenis Sanatı - Profesyonel Tenis Tekniklerinin Özellikleri


Tenis tekniği, her tenisçi için yaşamsal öneme sahiptir. En ünlü profesyoneller patlayıcı, etkin ve şartlara uyabilen bir tenis tekniğine sahiptir.


Tenis tekniği nedir ve tenisçiler için neden önemlidir?



www.tenissanati.com
www.tenissanati.com

Genellikle tenis tekniğinden bahsedildiği zaman akla bir tenisçinin topa vuruş ve raketi savuruş biçimi gelmektedir. Her oyuncunun tenis tekniğini geliştirme yolları bulması gerekmektedir.

Diğer yandan profesyonel tenisçiler gerçekten kusursuz  bir tenis tekniğine sahiptirler.

Bu durum vuruşlardaki güç, spin ve tutarlılıklarını en üst seviyeye çıkarmalarına sağlamaktadır. Tenis Sanatı E-Kitabı’nda da bahsettiğim gibi her oyuncunun anlaması gereken önemli nokta; her tenisçinin temelde birbirine benzeyen ancak kendine has bir vuruş stili, birkaç tenis stratejisi ve uygun atışları olacaktır. Bu tenis tekniğinde temel benzerlikler üst düzey oyuncularda açıkça görülmektedir.

Makalenin başında da bahsettiğim gibi yoğun araştırmalarım sonucu elde ettiğim bilgilere göre tenis tekniği üç ana nitelikten oluşmaktadır.

1.                  Patlayıcılık

Üst düzey tenis oynamak için olmazsa olmaz ilk temel nitelik; patlayıcı tenis tekniğidir. Patlayıcı tenis tekniği, ister forehand ister backhand yada servisiniz olsun tenis vuruşları içinde bir patlayıcılık bulunması anlamına gelmektedir. Patlayıcılık, atp turundaki üst seviye oyuncuların tenis vuruşlarındaki raket başının hızından açıkça görülmektedir.

2.                  Etkinlik


Etkin bir tenis vuruş tekniği en az enerjiyi harcayarak, en yüksek raket baş hızını ve topspin’i elde etmeyi gerektirir. Raketi aşırı arkaya çekmek, tenis tekniğini sınırlayacaktır. Federer, Nadal, Djokovic, Serena vb. üst düzey profesyonel tenisçilerin hepsinin ne kadar etkin tenis vuruşlarına sahip olduğu dikkatinizi çekmiştir. Diğer dikkat çekici nokta ise, bu etkin tenis vuruşunu yaparken enerjilerini boşa harcamıyor olmalarıdır.

Profesyonel oyuncuların alıştırma yaparken ki videolarını seyrederken, enerjilerini ne kadar verimli kullandıklarını ve art arda aynı şekilde vuruşlar yaptıklarını görmüşsünüzdür.

Etkin olmayan yada düzgün tenis tekniğine sahip olmamak aynı zamanda sakatlıklara neden olabilir. Bu sakatlıklardan en bilindik ve genel olanı tenisçi dirseği sakatlığıdır. Tenisçi dirseğinin en büyük sebebi doğru olmayan vuruş tekniğidir.

Profesyonel seviyede tenisçi dirseğiyle çok nadir karşılaşılmaktadır. Bunun sebebi tenis tekniklerinin kusursuza yakın olmasıdır.

3.                  Her Şarta Uyabilme


Bazen aşırı sıcak yada rüzgar gibi çeşitli doğa şartları kortta işleri zorlaştırır. Böyle durumlarda düzgün tenis tekniğine sahip olmak çok önemlidir. Örneğin, eğer savurma tekniğinde temel bir sorun varsa hava ve kort şartlarına uymak zorlaşmaktadır.

Tenis Tekniği Öğrenilip, Geliştirilebilir

www.tenissanati.com

Federer, Nadal, Agassi gibi isimlerin özel yetenekleri bulunmaktadır. Bu durum ortalama oyuncuların düzgün ve doğru tenis tekniğine sahip olamayacağı anlamına mı geliyor?

İyi haber şu ki gerçekten düzgün bir tenis tekniğine sahip olmak imkansız değildir ve özel bir yetenekle doğmuş olmayı da gerektirmez.

Önemli nokta, düzgün ve etkin vuruşları elde etmek için hangi elemanlar üzerinde çalışmak gerektiğini belirlemek ve sürekli kaliteli tekrarlar yapmaktır.

Daha Fazlası: Daha İyi Nasıl Tenis Oynayabilirsiniz?

Tenis Tekniğini Öğrenin


Tenis tekniğini oluşturan temel elemanları öğrenmek ve anlamak aynı seviyede kalmak ile giderek gelişmek arasında farkı meydana getirir. Uzun aylar hatta yıllar boyunca tenisçilerin aynı seviyede kalmalarının temel sebebi aynı hataları sürekli ve sürekli yapmalarıdır.

Örneğin, devamlı aynı hatalı savuruş hareketinin üzerine gitmek aynı kas hafızasını yakarak sürekli hatalar yapmaya sebep olur.

Tenis Tekniğini Geliştirmenin Yolu


Tenis tekniğini geliştirmenin ilk yolu hangi vuruşun düzeltilmesi gerektiği fark etmekle başlar. Beyin karmaşık bir organdır ve gelişmenin tek yolu beyni doğru bilgiyle besleyerek, üzerinde uzmanlaşılmak istenen tenis tekniğini en düzgün örnekleri düşünerek hatta gerçekmiş gibi yaşayarak, çeşitli çalışmalar yapmaktır. Binlerce topa vurmak, tonlarca mücadele dolu maçlar oynamak ve geleneksel tenis dersleri yalnız başına yeterli olmaz. Gerekli tenis vuruşunu gerçekten düzeltmek için olumlu tekrarlar yapmak zorunludur.

Makalelerimi facebook, twitter, gibi sosyal ağlarda paylaşsanız her yazar gibi beni çok mutlu edersiniz. 


Görüşmek dileğiyle,


Halil Öztürk, Tenis Sanatı E-Kitabının Yazarı


Ücretsiz E-posta Abonesi Ol Ve 29TL. Değerinde Ücretsiz Online Eğitim Serisi Ve Tenis Hakkında En Güncel Bilgiler Anında Ve Ücretsiz Olarak E-posta'na Gelsin!




Facebook       Twitter      Pinterest 

Tenis Sanatı - Tenis Sporu İçin Doğru ve Uygun Isınma Hareketleri



Çevremde gördüğüm kadarıyla pek önemsenmese de Tenis  yada diğer tüm spor dallarında bir egzersize veya maça başlamadan önce iyi ve doğru ısınma hareketleri hem performansınızı arttırır hem de sakatlanma riskini minimuma indirir. Aşağıdaki video'da egzersiz ve maç öncesi yapabileceğiniz dinamik ısınma hareketleri izleyebilirsiniz.  Ayrıca, bu konuyla ilgili diğer bir makalem olan Tenis Sporunda En İyi Isınma Egzersizi Sizce Nedir? 'i de okumanızı tavsiye ederim.
                                     

Görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk, Tenis Sanatı E-Kitabının Yazarı
Tenis Sanatı.com



Ücretsiz E-posta Abonesi Ol Ve 29TL. Değerinde Ücretsiz Online Eğitim Serisi Ve Tenis Hakkında En Güncel Bilgiler Anında Ve Ücretsiz Olarak E-posta'na Gelsin!


Facebook       Twitter      Pinterest 
Real Time Web Analytics