Tenis Sanatı - Daha İyi Tenis Oynamak İçin 1 Numaralı Gerdirme Egzersizi

Siyatik ağrısı bazılarımız için öyle dayanılmaz olur ki uyuşma, iğnelenme yada yanma hissi belimizden aşağı baldırımıza ve daha aşağıya topuğumuza kadar ilerler. Bu ağrı hiç beklenmedik anlarda gelir ve gider ve bazen de dayanılmaz derecede acı verir. Bu şartlar altında tenis oynamak neredeyse imkansız hale gelebilir.

 Tenis Teknikleri, Tenis Vuruşları, Tenis Backhand


Size iyi haberim ise şu; büyük ihtimalle çok fazla yüklendiğinizden preformis adı verilen kalçada bulunan kaslar ı çok kullanmanızdan dolayı bu kasların gerilmesine sebep olmuş olabilirsiniz ki tenis oyuncuları arasında bu oldukça sıkça rastlanılan bir rahatsızlıktır.

Şanslısınız, bu sorunu birazdan vereceğim egzersizle kolayca halledebileceksiniz.

Piriformis kasları, bacağın dışa doğru dönüşlerinden sorumlu altı kalça kasının en genişidir. Tenis oyuncularının belki binlece kez yaptığı ters yöne hareketlenmeyi sağlayan kas grubunun başını çeker.

İşte tenis sorundaki bu sıkça meydana gelen ani yön değiştirmeler, piriformisin sağlığını kötü yönde etkiler, özellikle iyi bir kondisyona sahip de değilseniz. Bu yüzden, statik gerdirme hareketlerinin yanı sıra kalça ve bacak kaslarınızı güçlendirmeniz gerekmektedir.

Aynı zamanda çok fazla hareketsiz oturmakta bu kası oldukça etkiler. Eğer iş yeriniz de yada okulda uzun süre oturuyor ve tenis kortuna gelip, sprintlerle toplara yetişmeye çalışıyorsanız, bunun acısı şimdi olmasa bile ileri çıkacaktır. Aşırı kullanılmış, kısalmış ve bazen de iltahaplanmış piriformis kası düzgün çalışamayacak hale gelebilir.

Aşağıda paylaştığım statik ve etkili bir germe egzersizi bu acıyı rahatlatıp, yaşamınızın her alanını etkilen bu sıkıntıdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.



İhtiyacınız olan, bir adet yuvarlak sert sünger silindir egzersiz aleti yada bir tenis topu, veya beyzbol topu çünkü tenis topu çok yumuşak olabilir.

  • Bacaklarınız dizlerden kırık yerde oturun. Sol bacağınız sağ bacağınızın diz kapağı üzerine gelecek şekilde bacağınızı yerleştirin.
  • Süngeri yada diğer bahsettiğim meteryali sol kalçanızın altına biraz sola dış tarafınıza gelecek şekilde yerleştirin.
  • O bölgenin etrafında yavaş hareketlerle kendinizi zorlamadan hareket edin. Hassas bir noktaya denk geldiğinizde derin nefes alarak bu noktada biraz bekleyip hareketlerinizi daha da yavaşlatın. Az geçmeden acı azalacak ve rahatlayacaksınız.
  • Bütün bu bölge etrafında hareketi yapmaya ve noktaları bulmaya çalışıp, rahatlatın.
  • Aynı işlemi sağ tarafa da uygulayın.

Piriformis kaslarınızı sağlıklı tutarak, kortta daha az yada hiç acı duymadan hareket ederek, tenisinizi rahatça sürekli oynayabilirsiniz.

Görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk


online egitim serisi tenissanati





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics