Tenis Sanatı - Tenis Backhand Tekniği:Tek El Backhand İpuçları

Diğer bir backhand tekniği ise, tek el backhand tekniğidir. Geçmiş yıllardaki popülerliğini yitirmesine karşın bazı profesyonel oyuncular +Roger Federer gibi, bu vuruş tekniğini önemli silahlarından biri olarak hala kullanıyorlar.
Tek el backhand tekniğinde, Eastern backhand tutuş şekli topspin üretmek için ideal tutuş biçimidir.
Bu aşamada vücut, ayaklar da olmak üzere fileyi gösterir pozisyonda duruşa başlanır. Ardından, yukarıda belirtildiği gibi yada oyuncunun tercihine bağlı olarak önerilen tutuş biçimiyle, sol el raketin boğaz kısmında(sağ elini kullananlar için), iki el de raket üzerinde hazır pozisyonda beklenmelidir..

Hazır pozisyonda ayaklar fileye dönük olmalıdır. İdeal olarak, sağ ayağı kullanarak ileri doğru hareket edilir. Böylece, düzgün bir backhand vuruşu elde etmek için uygun pozisyon almaya çalışılır. Ayağın öne doğru hareketi, bir yandan sürat sağlarken, diğer yanda da yan dönerek pozisyon almanıza olanak sağlar.
Tek el backhand tekniğinde, güç kolların, ayakların ve vücudun öne ve ileri hareketinin hızı ve çabukluğuyla sağlanır. Vuruşun bu noktasında, gözleriniz topun olduğu noktaya odaklanmalıdır. Eğer rakibinizin topu kısa düşerse, raketi topun altına alabilmek için dizlerinizi biraz daha kırmanız şarttır. Böylelikle topa topspin vermeniz de kolaylaşacaktır.

Daha Fazlası: TENİS TEKNİKLERİ - Tenis Forehand Winner, Topspin Ve Flat Vuruşlar

Temas Noktası 
Tek el backhand tekniğinin bu aşamasında, gözleriniz tamamen topta olmalıdır. Tek el backhand’de temas noktası, tutuş biçimine göre değişiklik gösterir. Slice vurmak istiyorsanız Continental tutuş’a gerek vardır ancak topspin vuruşları bu tutuş şekliyle gerçekleştiremezsiniz. Eğer Eastern Backhand tutuşunu kullanıyorsanız, temas noktası vücudunuzun biraz önü olmalı. Topspin üretmek için topa temas noktasından sonra yaptığınız hareket çok önemlidir. Raket, temas noktasından sonra tahminen 30 cm kadar yukarı hareket etmelidir.                                            
Tenis Sanatı - Tek El Backhand Vuruşu Tamamlama Hareketi

Bu aşamada, omuzu kaldırıp, öndeki sağ ayağı düz hale getirmiş olmak gerekir. Böylelikle vücudu yukarı doğru çekmiş oluruz. Aynı anda arkadaki sol ayağımızı öne doğru sürüklememiz gerekmektedir.
Tek el tenis backhand tekniği, oyuncuların küçük bileşenler üzerine çalışarak kendilerini geliştirebileceği bir tekniktir. Çift el backhand tekniği ile birbirine benzemese bile, genel olarak profesyonellerin kullandığı backhand teknikleri her seviyeden oyuncu için önemli temel oluşturması açısından benzerlikler içerir.

Görüşmek üzere,

Halil Öztürk
www.tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.










0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics