Tenis Sanatı - Nasıl Daha İyi Tenis Oynayabilirsiniz?


Daha İyi Tenis Oynamak İster Misiniz?


Her seviyeden oyuncular daha iyi tenis oynayabilir ve size göstereceğim bu ipuçlarından yararlanabilirler.



Nasıl daha iyi tenis vuruşları yapacağınızı veya daha iyi tenis oynayacağınızın tenis seviyenizle ilgisi yoktur. Bunu başarabilmeniz oyun anlayışınız ve ilgili tekniklerle alakalıdır.

Tenis oyunu bir çok bileşenden meydana gelmektedir. Şöyleki; tenis tekniği, tenis taktikleri, mental tenis, tenis ayak hareketleri ve fiziksel egzersiz.


Daha İyi tenis Oynamak İçin Öğrenme Sürecine Bağlı Kalmak.

Yeni bir bilgiyi öğrenme ve uygulamaya dönüştürme süreci oldukça zor olabilir. Çünkü, insan doğası gereği alışkanlıklarını değiştirmek konusunda direnç gösterir.




Daha iyi tenis oynamak için, alışkanlıklarınızda değişiklik yapmak zorunludur. Bunun anlamı, vuruşlarınızda, tenis ayak hareketlerinde yada belki de mental tenis oyununuzda bir değişiklik yapmaktır.

Öğrenme Süreci Cesaret Kırıcı Olabilir.

*Kaliteli alıştırma yapmak (bu konuyla ilgili detaylı bilgileri Profesyonel Tenis Vuruşlarının Sırları adlı bonus e-kitabımda bulabilirsiniz.) daha iyi tenis oynamak için gereklidir. Tenis sporunda öğrenme süreci çok nadiren kolay bir iştir. İstenilen sonuçlar öyle kısa zamanda ve kolay bir biçimde elde edilmez.



 J.W. Tsonga - Nasıl Daha İyi Tenis Oynayabilirsiniz? - Tenis Sanatı
Daha iyi tenis oynamak isteyip de vuruşlarında değişikliğe giden oyuncunun aklı karışır, hatta vuruşlarında az olsa gerileme olur ve değişimde zorlandıkça da daha iyi tenis oynayabileceğinden şüphe eder hale gelir.

Muhtemelen şu an “Gerçekten gerilemeyi göze almalı mıyım?” diye soruyorsunuz.


İlk başlarda sözünü ettiğim şüpheler elbette ki kaçınılmazdır. Hiçbir değişim kolay olmaz,  ancak vazgeçmeden ve kararlılıkla zamanla daha iyi hale geldiğinizi görmeniz sizi motive etmeye yetecektir.

Örneğin, tenis atışlarında en uygun tutuş biçimine geçmek iyi bir tenis servisine sahip olmak için gereklidir yada forehand tutuşumuzu değiştirmek, rahatsız edici ve kişiye yabancı gelebilir. 

Ancak, sonuç olarak doğru tutuşa alıştığınızda daha iyi tenis oynamaya başlayacaksınız.



Daha İyi Nasıl Tenis Oynayabilirsiniz?

Kaliteli Tekrar

Daha iyi tenis oynamaya giden yolda en önemli bölüm hiç şüphesiz kaliteli tekrar yapmaktır. Doğru tenis teknikleri, vuruşlarınızı iyileştirmeye devamlı tekrarlarla çalışmak en iyi sonucu elde etmenize yardımcı olur. 

Kısacası, sahip olduğunuz tenis vuruşlarınızda küçük oynamalar yapmak daha iyi tenis oynama yolunda harika bir başlangıç olacaktır.

Profesyoneller Gibi Alıştırma Yapın  

Profesyonel tenisçileri, amatörlerden ayıran özelliklerden birisi de kaliteli egzersiz yapmaya özen göstermeleridir.

Videolarını izlerken kort’ta saatlerce öylesine toplara vuruyorlarmış gibi gelse de aslında onlar daha tenis kortuna çıkmadan ne üzerine yoğunlaşacaklarını bilir ve üzerinde hiç yılmadan çalışırlar.

Tenis alıştırması sırasında Rafael Nadal’ın neler yaptığını izleyin. Aşağıdaki video’dan Rafael Nadal’ın alıştırma yaparken her topa forehand’iyle ne kadar yoğun bir şekilde yüklenerek vurduğunu göreceksiniz. 

İşte, R.Nadal’ın tenis forehandlerini o kadar güçlü ve harika yapan sır burada saklı “Kaliteli Alıştırma/Egzersiz”’dır.



Kas Hafızası Kavramı

Daha iyi tenis oynamak istiyorsanız Kas Hafızası kavramını anlamanız gerekmektedir. 

Kas hafızası kendini geliştirmeye çabalayan sporcular için çok önemli bir husustur.

Kas hafızası hassas ve üzerinde özenle durulması gereken bir kavramdır. Bunu bilen profesyoneller alıştırma esnasında her vuruşlarını itinayla yapalar ki gerçek bir maçta burada yapmış oldukları çalışmaların meyvelerini alabilsinler.

Kas hafızası bir bilgisayarın beynindeki bilgi sistemi gibi çalışır ve her bir kalp atışında vücuda ne yapması gerektiğini iletir. Kötü alışkanlıklardan kurtulup, yerine doğru olanları koymak için kaliteli egzersiz yapmaya daha çok özen gösterip, beynimizin bu doğru alışkanlıkları vücudumuzda bulunan kaslara yoğun bir şekilde ileterek, biz dinlenirken bile kasların bu hareketi öğrenmesine sağlamalıyız.

Kas Hafızası size istediğiniz daha iyi tenis oynama yönünde rehberlik edecektir. Yorum ve önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Görüşmek üzere,


Halil Öztürk yazar tenissanati.com

www.tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.




0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics